Gabriella Eld: A lányok titkos élete (Legendák a Bagolyvárosból 4.)

2023.06.25

YOUNG ADULT / FANTASY

Nekem ez a kedvenc borítóm a sorozat 4 kötete közül, és már most várom, milyen lesz a következő - mert nagyonis remélem, hogy lesz! 
A sori eddigi legterjedelmesebb kötete (bár ez is csak 196 oldal), amibe legalább annyira jó volt elmerülni, mint az előzőekben. Annak ellenére, hogy ez a sztori talán az előzőeknél is mélyebb dolgokat érintett! Gondolok itt például a hajléktalanok világára. Kíváncsi lennék, hogy a könyvben említett dolgok ezzel kapcsolatban vajon mind a képzelet szüleménye, vagy esetleg van némi kutatómunka is mögötte, mert bizony... elég reálisnak tűntek.

A sztorival lényegében a maffiák világába csöppenünk. Az eddig ismert karakterek pedig könyvről-könyvre fejlődnek, Alaska pl. ennyit még az előző könyveket együttvéve sem beszélt szerintem. Az új karakterek pedig nekem nagyon tetszettek, legfőképp Mojakó. Elképesztő nagy ötlet volt az írónőtől ez a figura, vele ismét bebizonyította, hogy mennyire érdekes és egyedi fantáziával rendelkezik.

A történet egy ellopott telefonra van kiélezve, ami gyakorlatilag bárki kezében életveszélyes lehet, azzal az egy változóval, hogy épp ki(k)re. A dologba pedig furcsa módon vannak belekerve az eddigi kötetben megismert főszereplőink. Az Alaszkás vonal meglátásom szerint csak annyi célt szolgált kb, hogy szórakoztatóbbá tette a sztorit - azaz a történetben amolyan "látszat" fontosságú volt, amúgy meg teljesen "felesleges" munkát végzett. Ennek ellenére mégis az ő vonala tetszett a legjobban, miatta, és Mojakó miatt.

Többet nem mondok, mert le lenne sikítva a fejem a spoilerezés miatt, úgyhogy legyen elég a fülszöveg, ha valaki többet akar tudni a sztoriról.

Bár a lényeg megértésében nem fontos az előző kötetek olvasottsága, viszont ennél a résznél határozottan úgy gondolom, hogy rengeteg olyan háttérinfó hiányozna a teljes élményhez, amiket csak az előző kötetekben kaphatunk meg. Úgyhogy javaslom, hogy ne ezzel a kötettel kezdje a sorit, ha valaki olvasná!

A Bagolyváros történeteit amúgy egyre nehezebbre, komolyabbra fordulónak érzem, ezáltal számomra egyre érdekesebbek is. Kíváncsi vagyok, mik lesznek még itt!

Gratulálok a szerzőnek, és további sok sikert kívánok!

A sorozat előző köteteivel készült fotókat a róluk írt véleményemmel itt találjátok: