Mindaleth Vélemény
(Horror / Thriller)

Itt találjátok az általam olvasott HORROR / THRILLER regényekről írt véleményeimet. Ezen írások se nem kritikák, se nem ajánlók, - hanem mint egyszerű, laikus olvasó osztom meg veletek az érzéseim, gondolataim, - őszinte véleményem minden egyes könyvről.

A szerző előző két kötetének borítóját is imádtam, és Gondos Lea ismét nagyszerű munkát végzett. A borítói nagyon jól tükrözik Tolnai Viktor írói stílusát, amit a filmes világban "noir"-nak nevezhetnénk - azaz amolyan baljós, borongós, sötét hangulat jellemzi leginkább.
Már Az Örökmozgó és A Kraken visszatér c. regényeinél is amondó voltam,...

Bencétől ez a 3. horror novelláskötet, amit olvashattam. Az első a Frontláz c. irodalmi forgatókönyve volt, a második pedig Az emelet és más horrornovellák c. kötete.

A borítóról:
Leda könyveinek szerintem a fantasy kedvelők nem igazán tudnak ellenálni - hisz' már a borítójuk gondoskodik az "ez kell nekem" érzésről, ami a fülszöveg által csak bizonyosságot kap pl. a Rítus esetében is.

A "blogger pályafutásom" legeslegeleje azzal kezdődött, hogy megtöltöttem egy egész könyvesszekrényt kizárólag kortárs magyar szerzők könyveivel. Hogy mik alapján válogattam?
• Kb a 20%-uk érdekelt csak igazán, és ezek többsége fantasy zsánerű volt. A maradék 80%-ot pedig több szempont alapján választottam:
• A könyv szerzője a HazaÍrók...

A moly.hu-n úgy láttam, hogy ez a könyv 2 féle borítóval jelent meg, és épp abból jutott nekem, amelyik jobban is tetszik. Bár ezen a borítón nem igen van éreztetve a sztori misztikus vonala, engem mégiscsak inkább ez fogna meg jobban, s nem a másik - amit meg már-már túlzottan misztifikáltnak találok a kaszással...
Ezt a borítót pedig...

A szerző Frontláz c. kötete után nagyon megörültem, hogy újabb írásai jelentek meg, így kíváncsian vártam ezt a könyvét is.

...és most én leszek a rossz-gonosz, mert a borító mellett nem tudok elmenni, hiába tudom, hogy a borítótervezők java igazi művész lélek, és ezért jobb, ha méginkább "óvatosan" alkotunk véleményt a munkáikról. - Persze ha jól...