Mindaleth Vélemény
(Sci-fi)

Itt találjátok az általam olvasott SCI-FI regényekről írt véleményeimet. Ezen írások se nem kritikák, se nem ajánlók, - hanem mint egyszerű, laikus olvasó osztom meg veletek az érzéseim, gondolataim, - őszinte véleményem minden egyes könyvről.

Bevallom, tüzetesebben nem néztem meg a borítót olvasás előtt... Első pillantásra lerítt róla, hogy sci-fi könyv, a női és férfi alak pedig arra utalt, hogy némi romantika is lehet benne. Aztán, ott van az a piros valami, amit - mivel az olvasás végeztéig ugye nem néztem meg igazán - bevallom, egy szívnek gondoltam. "Hohó, egy nő a szívét nyújtja...

Egy igazán szórakoztató stílusban íródott, fanyar humorral átitatott katonai sci-fi, amit bátran ajánlok a műfaj kedvelőinek, de még azon olvasóknak is, akik csak ismerkednek vele, bár jó, ha igazán nyitottak a szokatlan történetekre, mert ez bizony egész formabontóra sikeredett.

Hoz jó néhány "elvárt" sci-fi elemet (részben az űrben játszódik,...

A borítóról:
Nem tudom nem imádni! Mindamellett, hogy szerintem gyönyörű, egyértelművé is teszi az olvasók számára, hogy a történet, amit rejt, nekik való, avagy sem! Szerintem csakúgy, mint Viktor előző köteténél, leginkább azoknak tetszhet igazán ez a borító, akiknek valószínűleg a sztori is tetszeni fog!
Úgyhogy hatalmas nagy...

A borítóért és a címért teljesen odáig vagyok! A fülszövegét tekintve egy átlagos háborús sztorira számítottam, bár számomra volt a könyvnek egy olyan kisugárzása, ami azt sugallta, hogy az írói stílus ezt jócskán megfogja fűszerezni, s különlegessé fogja tenni.

A borító... igen aranyos! És szuperül tükrözi a benne rejlő sztori hangulatát! Egyedül amit sajnálok, hogy az anyaga nem valami strapabíró, és igyekeztem rá vigyázni, de a fotózásra már tagadhatatlanul láthatóvá váltak rajta az "ez már volt olvasva" nyomok... amit úgy látom Gáborunk (a fotós) egész jól "kijavított", úgyhogy nincs semmmmi baj.

Klári könyvére a HazaÍrók berkeiben figyeltem fel először, méghozzá a sci-fi kategória mappájuknak átvizslatásakor.Arra emlékszem, hogy elgondolkodtam rajta egy különös megérzés miatt, de "félresöpörtem", mivel ahogy a filmekben, úgy könyvek terén sem érdekelt különösebben az időutazás témája.
És milyen jó, hogy meglett választva a HazaÍrók (2021)...

E könyv borítója a lehető legjobban tükrözi a tartalmát - sötét, kissé bizarr, új és mégis valahogy régies, sejtelmes és kissé ijesztő, de egyben tudományos-furmányos is. És szerintem aki nem szimpatizál ezzel a borítóval, annak a benne rejlő story sem igazán való. - Merek kissé nyersen őszinte lenni, mert nem akarok senkinek csalódást okozni, és...