Németh Ervin: Te + Én

2022.06.27

EROTIKUS / PSZICHO THRILLER

Nos, ha már a borítón nem volt feltűntetve, nálam kap egy 18-as karikát - bár tudom, a mai fiatalok úgymond "korán érők", akkor sem feltétlen adnék egy ilyen könyvet az alsóbb korosztályok kezébe...
...mert bizony írónk e művében egyáltalán nem finomkodik. Sem stílusilag, sem történetileg! Úgyhogy aki egy durvább, nyersebb, egyenes és nyílt, amolyan férfiasan erotikus stílusra- és sztorira vágyik, ezzel a példánnyal megkaphatja! 
Bevallom, furcsa volt olvasni. Totál szokatlan, viszont egészen pozitív élménynek számított nálam ez a könyv, a néhol (számomra) gyomorforgató témája ellenére! Sokkal de sokkal kevésbé hittem, hogy ekkora pozitív csalódás fog érni!
Nyitott vagyok kb minden témájú könyvre, de tegye a szívére a kezét, akinek nincsen 1-2-vel előítélete, avagy gyanakvó előérzete a témát-borítót tekintve!

Nos... Ervin valójában egy másik könyve kapcsán vette fel velem a kapcsolatot, amire örömest igent is mondtam.
Majd közölte, hogy rak a csomagba még 1-2 db-ot a többi szerzeményéből is, én meg csak pislogtam, hogy "Oké, köszi", de nem kérdeztem s néztem utána, hogy miket, hanem csak a csomagot kibontván szembesültem velük.
Mikor megláttam a Te+Én-t, gondoltam: "Hűha, hát, ez érdekes lesz!" -mert hát... relative tabu témákra épül, amik igencsak erotikus vonatkozásúak - azaz számomra könyvek terén kissé ismeretlen víz. De szeretek új dolgokat tapasztalni - mármint... olvasni -, úgyhogy kíváncsian ugrottam bele!

És hogy miket is vélek "relative tabu témák"-nak, amik erotikus vonatkozásúak?
A fiatal lányok apakomplexusát,
az 50 feletti férfiak kapuzárási pánikját,
és a szado-mazo szexuális irányultságot.

Ervin könyvében pedig épp e téma-trió van központban, megfejelve főszereplőnk (aki egyúttal az elbeszélőnk is ("Én") ) mániákus-megszállottságával a sztoriban megismert lány ("Te") iránt.

Elképesztő volt a történeten végighaladva nyomon követni elbeszélőnk gondolatait és érzéseit, hogy miként vált egy többnyire átlagosnak és normálisnak mondható 50-es éveit nyomó tanárúrból egy szado-mazó, éppen hogy nem pedofil, rögeszmésen rajongó (SPOILER!) gyilkossá.

(És most jönnek az igazán spoileres soraim...)
Főszereplőnk a történet elején egy zárkózott, de barátságos és segítőkész magántanár, aki már túl van egy váláson, és egyedül tervezi leélni "ócska" kis életét, nyugalomban, csendes kis magányában... Míg nem az egyik diákja levizsgázik - s ezáltal kilép a "diák" státuszból, és ezt megünnepelve gyakorlatilag rányomul a mi tisztességes tanárunkra. Ám bizony ő is csak ember, s mint úgy, van az a szint, ahol nem tud ellenállni a csábításnak - pláne, hogy szigorúan véve akkorra már etikai szabályt sem sértett igazán a dolog, mivel már nem álltak tanár-diák kapcsolatban.

Úgyhogy egymásnak estek. Nagy volt az erotikus feszültség, de egyik fél sem teljesedhetett ki. A pasas oldaláról potenciális gondokból adódóan, a csaj oldaláról pedig, mint bevallotta, ő DURVÁN szereti, neki szüksége van fájdalomra ahhoz, hogy a csúcsra juthasson.

Szóval ott voltak, "Ő + Ő", mindketten kielégületlenül, de egymásba zúgva. Viszont innentől kezdve kettejük közül a fiatalabb volt az érettebb gondolkodású, ugyanis igyekezett távolságtartó maradni a pasitól - mintegy védve őt, mert jól tudta, hogy mivel jár a "BDSM-et gyakorlók" élete.

De akkor már mindegy volt, mennyire tartja távol magát tőle. A pasi rögeszméjének tárgyavá vált, s míg nem kaphatta meg újra, igyekezett "rákészülni", azaz "kitanulni" eme szexuális irányultság tippjeit és trükkjeit.

Így hát belemerült ebbe a világba, alkalmi, és kisebb-nagyobb kapcsolatokba bonyolódva, amik iszonyat zűrösen zárultak. Hihetetlen, hogy ez egy ilyen kicsi könyv (188 oldal), de vagy 5(?) kapcsolatát részletezi benne - azt hiszem vagy 3 év leforgása alatt.
És számomra ezek voltak a legérdekesebbek és legizgalmasabbak.
(SPOILER!)
- Volt egy lány, akit megerőszakolt "Te" barátja, és tanárurunk ezt a szerencsétlent bolondította magába, hogy kicsináltassa vele a szerelme pasiját.
Aztán sikerült leráznia...
- Majd lett egy kis vörös, akit direkt a BDSM-gyakorlására keresett fel, de végül ő is belészerelmesedett, olyannyira, hogy mikor (spoiler) meghalt (azt nem mondom el, hogy hogyan, de nagyon durva volt...), a házát és az értékeit is megörökölte, ugyanis titkon a végrendeletében a nevére iratta.
- Aztán volt egy festő művész csaj, akivel a pszichiátrián ismerkedtek össze. Egy "kényszerdugás" lett a viszontlátás eredménye, ami soha többé nem esett meg.
- Aztán egy fafaragó szobrász művésznő, akinek (SPOILER) a szexualitása mellett a láncfűrésze lett a végzete.
- és pesze "Te", mert végül csak újra "visszatért", és immár a "kitanult", többmindent tapasztalt tanárúrnak sikerült beteljesíteni mindkettejük vágyát.  Többnyire. Ugyanis írónk kitért arra is, hogy miért tartott a csaj ettől - azaz a szeretett férfi ezen világba csöppenésétől, hogy milyen károkat okozhat ez a fajta szexualitás, és milyen végkimenetelhez juttathatja azokat, akik ennek élnek.

Brutál. Pláne nekem, akitől ez a világ baromira távol áll. De ha úgy vesszük, a történet kezdetén a főszereplőnk is távol állt tőle...
Nos, bár kétlem, hogy hordana hátán a Föld olyat, akiért én egyáltalán kipróbálnám ezt, így az a veszély nem fenyeget, hogy rákapjak az ízére. De főszereplőnk rákapott, és lépésenként követhetjük az ő "fejlődését" (személyiségének torzulását), hogy miként elmélkedik, gondolkodik, és áll hozzá ezekhez a dolgokhoz, és hogy milyen okokból s miféle változásokon megy közben keresztül.

És hiába nem az én műfajom ez a téma, - az írói stílus, a kivitelezés (ugyanis nagyon olvasmányosan van megírva és szerkesztve) és maga a történet is nagyon érdekes, izgalmas és gördülékeny volt számomra.
Azt hiszem, eddig ez a könyv az, ami leginkább kiérdemli nálam, a "magamtól soha nem olvastam-vettem volna meg, de mekkora mázli, hogy megkaptam, és olvashattam!" - csoportba tartozó könyveim pálmáját! KÖSZÖNÖM!

Amúgy közel sem árultam el mindent a történetről. Több gyilkosság, és más egyéb halálesetekben is több karakter "kihullik" a könyvből, de zseniális módon, és logikusan építve a sztorit, annak fő cselekményét.

Aztán, pár részt ki is írtam belőle, hogy mutathassak nektek néhány idézetet:

"Csakhogy az a lány nem felelt meg nekem. Mert az élet mindig ilyen kegyetlen. Akit áhítunk, elérhetetlen, aki felkínálkozik, nem érdekel."

"Jaj nekem!
Egy szűzlány, aki velem akarja először.
Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem cseppet sem hangzott jó hírnek.
A szüzesség elvételét inkább hagynám másoknak."

"Beszéd. Üres beszéd. Mert attól talán jobb lesz? Baromság! Amikor elmondom, csak megint felelevenedik az egész. A lassan gyógyuló seb felszakad, és újfent ömlik belőle az önsajnálat vére."

A recenziós példanyaim íróit megszoktam kérni, hogy dedikálják a nekem küldötteket, viszont NE névre szólóan, hogy a nyereményjátékainkon részt vehessenek, - ezzel lehetőséget kapva arra, hogy legalább +1 olvasójuk legyen, s remélhetőleg +1 vélemény a könyvükről.
Ezt megtudva Ervin ráadásul volt olyan drága, hogy mindhárom nekem küldött könyvéből 2 példánnyal örvendeztetett meg, s ráadásul ha már nem névreszólóan dedikálta, írt mindegyikbe pár- a történeteikhez kapcsolódó sort. Ezen sorait külön szeretném megköszönni, ugyanis még a fülszövegeiknél is jobban felcsigáztak, és a Te+Én-t olvasva nagyonis értem, hogy miért írta azokat, amik így szólnak:

"Ne csak a szex legyen, amit a történetben látsz! Az csak eszköz. A jellem leépülése, a személyiség torzulása a lényeg, ami mindenkit fenyegethet. Miért válik függővé az ember - nem csak a szexben, hanem például a sportban?"

"Az internetes pornográfián szocializálódottaknak legyen intő példa, miként és milyen mértékben épülhet le a személyiség, ha a BDSM rabja lesz valaki!"

Nagyon köszönöm Ervin a bizalmadat, és a könyveidet! + ezt a különleges élményt, amiben e történet által részesülhettem...

Szívből ajánlom minden pszicho thriller kedvelőnek, akkor is, ha nem kenyere az erotika a könyvek terén!

...és a borító ehhez a sztorihoz bizony tökéletes! Maga a cím, és annak kivitelezése is. Gratulálok! 
(Az eredeti bejegyzés e könyvről 2022. áprilisban íródott.) 

Smink: Sóvári Dóra
Fotó: Pásztor Digi Gábor