Selena B. Lowell - Démonok árnyékában

2022.09.04

HORROR

A "blogger pályafutásom" legeslegeleje azzal kezdődött, hogy megtöltöttem egy egész könyvesszekrényt kizárólag kortárs magyar szerzők könyveivel. Hogy mik alapján válogattam?
• Kb a 20%-uk érdekelt csak igazán, és ezek többsége fantasy zsánerű volt. A maradék 80%-ot pedig több szempont alapján választottam:
• A könyv szerzője a HazaÍrók Facebook közösség tagja volt, és támogatni szerettem volna.
• A könyv szerzője a könyves Facebook csoportokban fellelhető posztjai/kommentjei által szimpatikussá vált.
• Figyelembe véve az olvasók igényeit, úgy véltem, hogy minél tágabb "zsáner-palettában" érdemes gondolkodni, és olyan könyvekkel is érdemes lehet foglalkoznom, amik az előző 3 pontból kiesnek. És hogy ezeket hogyan választottam? Kifejezetten zsáner-specifikusan keresgéltem, és ott a borító és a fülszöveg volt a döntő - azaz megfogott a borító, majd meggyőzött a fülszöveg.

Selenától több kötetet is beszereztem, kifejezetten a horror zsánerben keresgélve, és csakis a borítóiknak és a fülszövegeiknek köszönhetően.
A Démonok árnyékában c. kötet borítója pedig Ashley Redwood munkája, ami bizony nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megvegyem, elolvassam, fotózzak vele, és most írjak róla. 

Ez volt az első könyv, amit Selenától olvastam, ezért nem tudhatom, hogy ő konkrétan ilyen stílusban ír-e, avagy csak ennél a könyvénél élt ezzel - mert hogy leginkább az "egyszerű" jelzővel tudnám kifejezni azt, amit itt használt.

Nincsenek körmönfont mondatok, vagy tudományos-furmányos szavak, szimplán, hétköznapi megfogalmazással van e történet papírra vetve.

Na de a történet! Az már cseppet sem hétköznapi: 


(SPOILER veszély!)
Egy elenyésző lakosságszámú kisváros... 
Egy szüleit nemrég elvesztett new yorki lány, aki az anyukája egyikori barátnőjéhez költözik e kisvárosba...
Az ő mostohafivére és az egyik osztálytársa közötti, születésük óta dúló gyűlölközés... 
És az ő szerelmi háromszögük. 

Titkok, gyilkosságok, vágyak, gonoszság, szerelem, és démonhercegek. Van itt minden, ami egy jó kis misztikus-horrorhoz kellhet. Hát hol a bibi?
Valójában sehol, ha nem egy igazán felnőttes könyvre vágyik az olvasó. Ugyanis mivel elsősorban tizenéves karakterekkel operál a szerző, így tizenéves megnyilvánulásokból és párbeszédekből jócskán kaphatunk... Na meg az ő szerelmi viszájuk is egy "démoni tinidráma", ami számomra is inkább a könyv közepe felé vált érdekesebbé. Valahogy kb onnantól kezdtek felnőni a karakterek, és talán a szerző is jobban belejött a történetvezetésbe.
A horrorisztikus rémálmokon- és "látomásokon" belül szerepel pl egy erotikusabb is, ami állatira meglepett, de nagyszerűen működött! Az egyik kedvenc részem volt a könyvben - mondom ezt úgy, hogy az erotikus könyveket nem is csípem! De érdekes fordulat volt ebben a horror kötetben, és Selena még megannyi csavarral tűzdelte az eleinte nagyon egyszerűnek tűnő sztorit.

Szóval, ha valaki hasonlóan szkeptikus a könyv elejét olvasva, azt ajánlom, hogy tartson ki, mert nagyonis megéri!
Ha az olvasó horroros kikapcsolódásra vágyik, és egy démonos, egészen újszerű történetre, ezzel a könyvvel nem nyúlhat mellé! Egy egyszerűen megfogalmazott, de nagyon gördülékenyre megírt történet, ami alapból olvastatja magát, viszont engem maga a sztori szegezett a kanapéhoz, ugyanis ilyen történettel még nem találkoztam a démonos regények között, azaz számomra egy egészen új, és nem pedig egy klisés sztorival gazdagodtam általa.

Örülök, hogy annak idején beszereztem, és gratulálok a szerzőnek! Az Árnyékfalu c. kötetéről még biztosan fogok írni, és ezt a kötetet kiolvasva már kíváncsian várom, hogy milyen sztorival fog abban a könyvben előrukkolni! 

Frizura: Harry Gwechenberger

Fotó: Pásztor Digi Gábor